İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü öğrencileri bölüm mezunlarıyla bir araya geldi.

Yazar: Psikoloji Bölümü | Tarih: 22 Kasım 2022

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü FEDEK Etkinlik Kurulu tarafından gerçekleştirilen mezun-öğrenci buluşması etkinliğinde psikoloji bölümü mezunları ve öğrencileri bir araya geldi. Samsun Çarşı Mağazası’nda görev yapan Psk. Ozan YAZICI’nın endüstri ve örgüt psikolojisi alanındaki çalışma koşullarıyla ilgili yaptığı konuşmasıyla başlayan etkinlikte Trabzon Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak görev yapan Psk. Amine Bükre KİHTİR’in akademik yaşam, gelişim psikolojisi alanında ve araştırma görevlisi olarak çalışma koşullarıyla ilgili deneyimlerini aktardı. Şehit Muharrem Kılıç Sosyal Hizmet Merkezi’nde görev yapan Psk. Hilal AYDIN KARAGÖZ, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda psikologların çalışma koşulları, mesleki deneyimi ve kendilerini nasıl geliştirebileceklerini öğrenciler ile paylaşırken, Atakum Sağlıklı Hayat Merkezi ‘nde görev yapmakta olan Psk. Fatih YEŞİLADA ise sağlıklı hayat merkezinde psikologların çalışma koşulları, psikologların farklı kamu kurum ve kuruluşlarındaki rolünü aktardı. Pelitköy Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Psk. Bektaş ZEYTÜNLÜ, başta bipolar bozukluk olmak üzere farklı kronik tanı gruplarında yer alan danışanlarda ruhsal iyileşme ve toplum ruh sağlığı merkezlerinin psikolojik destek rolü üzerinde dururken son olarak Psk. Gümüşhane Adalet Sarayı Adli Destek Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü’nde görev yapmakta olan Psk. Havva ÇALIŞKAN’ın adliyede psikolog olmak üzerine mesleki deneyimlerini paylaştı. Psikoloji Bölümü FEDEK Etkinlik Kurulu üyeleri ve bölüm öğretim elemanlarının katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, öğrenciler psikolojinin farklı alanlarında kamu/özel sektör kurum ve kuruluşlarında psikologların mesleki gelişimleri ve çalışma koşulları hakkında kapsamlı bilgi edindi.