Etkinlikler

Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Etkinlik Kurulu 1. Sınıf öğrencileri için II. Oryantasyon etkinliğini gerçekleştirdi. Etkinlikte öğrenciler bölümde görev yapan öğretim elemanlarıyla online tanışma fırsatı bulurken, bölüm imkanları hakkında detaylı bilgi sahibi oldular. Psikoloji Bölümü Etkinlik Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hilal PEKER DURAL pandeminin yaşattığı olumsuz koşullara rağmen bölümü kazanma başarısını elde eden bütün öğrencileri tebrik ederek açılış konuşmasına başladı. Önümüzdeki günlerde üniversitenin koridorlarında bütün öğrencileri görebilme temennilerini sunan PEKER DURAL sözü Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil IŞIK’a bıraktı.
Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil IŞIK bölümü kazanarak gelen bütün öğrencileri tebrik etti. Bundan sonraki süreçte öğrencilerin senkron ve a-senkron derslerde edindikleri bilgilerden ve her biri alanında uzman bölümün değerli öğretim elemanlarından faydalanarak kendilerini geliştirmeleri gerektiğini belirtti. Etkinliğin gerçekleştirilmesini sağlayan psikoloji bölümüne teşekkürlerini sunan IŞIK, öğrencileri en kısa zamanda üniversitenin sınıflarında görme temennilerini paylaşarak sözlerini tamamladı. Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bozkurt KOÇ konuşmasında bölümü kazanan öğrencilere ve ailelerine tekrar tebriklerini iletti. Bölümün gelişimine katkılarını sunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü’ne, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı’na, Psikoloji Bölümü öğretim elemanlarına ve her bir psikoloji bölümü öğrencisine teşekkürlerini sundu. Üniversite ve bölüm olarak daima öğrencilerin yanında olunacağını belirten KOÇ bölüm imkanlarından süreç içerisinde yararlanılacağını vurgulayarak sözü etkinlik kuruluna bıraktı. Psikoloji Bölüm Başkanı ve Kalite Elçisi Doç. Dr. Murat KURT psikoloji bölümü öğrencisi olmanın ayrıcalık olduğunu belirterek başladığı konuşmasında 4 yıl boyunca alacakları bu eğitimin göz açıp kapayıncaya kadar geçeceğini ve bu süreçte ihtiyaçları olduğunda bölüm hocalarının daima onları destekleyeceklerini vurgulayarak, başarı temennilerinde bulundu. KURT aynı zamanda öğrencileri üniversitenin içinde bulunduğu kalite süreci hakkında da bilgilendirerek öğrencilerin yararlanabileceği imkanlardan bahsetti. Psikoloji Bölümü FEDEK Etkinlik Kurulu Üyeleri Öğr. Gör. Aysu GÜL ŞANLİ ve Arş. Gör. Doğan Güneş TEMLİ’nin bölüm olanaklarına ilişkin bilgi verdikleri sunumda, öğrenci değişim programlarının danışmanlıklarını yürüten Öğr. Gör. Eren TRABZON ve Öğr. Gör. Filiz KOÇOĞLU programlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Etkinliğin devamında kendilerini tanıtarak öğrencilerle tanışma imkanı bulan öğretim üyeleri öğrencilere tebriklerini ve başarı dileklerini iletti. Etkinliğe “Prof. Dr. Kamil IŞIK, Prof. Dr. Bozkurt KOÇ, Doç. Dr. Murat KURT, Dr. Öğr. Üyesi Hilal PEKER DURAL, Dr. Öğr. Üyesi Elif ÜNAL, Öğr. Gör. Aysu GÜL ŞANLİ, Öğr. Gör. Filiz KOÇOĞLU, Öğr. Gör. Eren TRABZON, Arş. Gör. Gizem GERDAN, Arş. Gör. Doğan Güneş TEMLİ” katılımda bulundu.





Mezun Öğrenci Buluşması 08.12.2020 tarihinde Saat: 17.00’da Online olacaktır.

FEDEK Öğrenci Kariyer Danışmanlığı Kurulu ve Etkinlik Kurulu iş birliğiyle 12 Ocak 2021'de Ondokuz Mayıs Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencilerine Uzm. Klinik Psikolog Sümeyye KARAYİĞİT tarafından alan tanıtımı yapılmıştır. Google Classroom aracılığıyla saat 17:00'da yapılan etkinliğe 45 öğrenci katılmıştır. Etkinlik kapsamında Ceza İnfaz Kurumu, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Adliye'de çalışan psikologların görev ve sorumlulukları hakkında bilgilendirme yapılarak vaka örnekleri ele alınmıştır.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencilerine yönelik FEDEK Etkinlik Kurulu ve FEDEK Öğrenci Kariyer Danışmanlığı Kurulu iş birliğiyle düzenlenen Endüstri ve Örgüt Psikolojisi alan tanıtım etkinliği Psikoloji bölümü etkinlik kurulu üyesi Öğr. Gör. Aysu GÜL ŞANLİ’nin sunumuyla ve İnsan Kaynakları Uzmanı ve Psikolog Erker EKER’in katılımıyla gerçekleştirildi. Endüstri ve Örgüt Psikolojisi alanına ilgi duyan öğrencilerin katılım sağladığı etkinlikte alana ilişkin detaylı bilgilendirmeler yapılarak öğrencilerin soruları yanıtlandı...

eopat_etkinlikeopat_etkinlik_1eopat_etkinlik_2

Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Birinci Sınıf Öğrencileri İçin Oryantasyon ve Tanışma Programı Düzenledi.

Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü FEDEK Etkinlik Kurulu, psikoloji bölümüne yeni başlayan öğrenciler için oryantasyon ve bölüm öğretim elemanları ile tanışma programı gerçekleştirdi. Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bozkurt KOÇ açılış konuşmasında bölümü kazanan öğrencilere ve ailelerine tebriklerini ileterek, Covid-19 pandemisi nedeniyle online olarak gerçekleştirilen eğitim sürecinin ardından öğrencilerle yüz yüze eğitimde yeniden bir araya gelmelerinden duydukları sevinci iletti. Psikoloji Bölümü FEDEK Etkinlik Kurulu Üyesi Arş. Gör. Doğan Güneş TEMLİ ve Arş. Gör. Ayşe ARMAN KALKANDELER öğrencileri tebrik ederek başladıkları sunumda, bölümün akademik ve idari kadrosu, anabilim dalları, bölüm müfredatı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği ve ders kaydında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Program, Psikoloji Bölümü öğretim elemanları Doç. Dr. Murat KURT, Doç. Dr. Yeliz KINDAP TEPE, Dr. Öğr. Üyesi Elif ÜNAL, Dr. Öğr. Üyesi Hilal PEKER DURAL, Öğr. Gör. Aysu GÜL ŞANLİ, Öğr. Gör. Filiz KOÇOĞLU ve Öğr. Gör. Eren TRABZON ile Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (PUAMER) görev yapmakta olan Öğr. Gör. Uğur KAÇMAZ’ın öğrencilere akademik çalışmaları ve uzmanlık alanlarına dair bilgilendirme konuşmalarının ardından öğrencilerden gelen soruları yanıtlamaları ile devam etti.

Etkinlik Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hilal PEKER DURAL, bölüm akreditasyon süreci hakkında bilgiler verdiği konuşmasında, Psikoloji Bölümünün öğretim elemanları ve öğrencileriyle birlikte bir aile olduğunu ve öğrencilerin eğitim-öğretim süreçlerinin her aşamasında kendilerinden bilgi ve destek alabileceklerini belirterek programa katılan birinci sınıf öğrencileri ile öğretim elemanlarına teşekkürlerini iletti.

1
2
3

Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Etkinlik Kurulu, gerçekleştirdiği alan tanıtımı serisine Evrimsel Psikoloji ile devam etti.

Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü FEDEK Etkinlik Kurulu, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Çağlar SOLAK’ın konuşmacı olarak katıldığı çevrim içi alan tanıtımı etkinliği ile öğrencilerine Evrimsel Psikoloji alanını tanıttı. Etkinlik Kurulu Öğrenci Birimi tarafından organize edilen ve sunulan etkinlik, Evrimsel Psikoloji alanına ilgi duyan öğrenciler ile Dr. Çağlar SOLAK, Etkinlik Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hilal PEKER DURAL, kurul üyeleri Öğr. Gör. Aysu GÜL ŞANLİ ve Arş. Gör. Doğan Güneş TEMLİ’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Dr. Çağlar SOLAK, Evrimsel Psikoloji’nin tarihi, ele aldığı konular, kullandığı araştırma yöntemleri gibi başlıklarda detaylı bilgilendirmeler yaparak alana ilgi duyan öğrenciler tarafından yöneltilen soruları yanıtladı.

4

Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü öğrencileri mezunlarla bir araya geldi. Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü FEDEK Etkinlik Kurulu, psikoloji bölümü öğrencilerinin mezunlarla bir araya geldiği bir mezun buluşması etkinliği gerçekleştirdi. Liv Hospital Hastanesinde görev yapan Psk. Hale UNUTMAZ’ın eğitim, klinik alandaki deneyimi ve çalışma koşullarıyla ilgili yaptığı konuşmasıyla başlayan etkinlik; Bafra Adliyesi Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü’nde görevli Psk. Ebru UZUN BERK’in adliye ortamı, dava süreçlerinde psikoloğun görevleri ve çalışma koşullarıyla ilgili deneyimlerini aktarmasıyla devam etti. Son olarak Psk. Emre BAŞOĞLU, kurucusu olduğu Akademik Çocuk Anaokulu, kurumda temel aldığı eğitim modeli, alandaki eksiklikler ve ihtiyaçlarla ile ilgili bilgilendirme yaptı. Psikoloji Bölümü FEDEK Etkinlik Kurulu üyeleri ve bölüm öğretim elemanlarının da katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, öğrenciler farklı alanlarla ilgili bilgi alırken, psikolog olarak çalışma deneyimleriyle ilgili sorularına cevap bulabildiler.

8 6 7

Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Etkinlik Kurulu, hemisferik asimetri çalışmaları ve hayvan deneyleri konusunda bilimsel bir etkinlik gerçekleştirdi.

Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü FEDEK Etkinlik Kurulu, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Psikoloji Bölümünde görev yapmakta olan Psk. Dr. Emre ÜNVER’in konuşmacı olduğu etkinlik, bölüm öğretim elemanları ve bölüm öğrencilerinin katılımıyla çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Psk. Dr. Emre ÜNVER, öğrencilere hemisferik asimetri çalışmaları, güvercinlerin bu çalışmalarda kullanılmasının avantajları ve psikoloji alanında hayvan deneylerinin nasıl yürütüldüğüne ilişkin bilgilendirme yaptı ve öğrencilerin sorularını cevapladı. Türkiye’de Psikoloji bölümlerinde hayvan deneylerinin yürütülmesi olanaklarının oldukça kısıtlı olması nedeniyle, bu etkinlik bölüm öğrencileri için oldukça ilgi çekici ve bilgilendirici oldu.

9

Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Etkinlik Kurulu, bölüm öğrencilerinin katılımıyla toplanarak Psikoloji bölümü öğrenci etkinlik birimleri oluşturdu. Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü FEDEK Etkinlik Kurulunun düzenlediği 03.11.2021 tarihli toplantıda, Psikoloji bölümünün her bir döneminde öğrenim gören öğrencilerden etkinlik birimleri oluşturuldu. FEDEK etkinlik kurulu üyeleri ve lisans öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda akademik etkinlik, sosyal etkinlik ve kariyer etkinlikleri olmak üzere üç birim oluşturuldu ve her bir birim için bir öğrenci temsilci olarak belirlendi. Öğrenci etkinlik birimleri aracılığıyla sürece öğrencilerin katılımının sağlanması sonucunda, bölüm etkinliklerinin daha verimli olması ve çeşitliliğin artması amaçlandı.

Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Etkinlik Kurulu, bölüm öğretim elemanlarının katılımıyla Gözlem Görüşme Odasında buluna teknik ekipmanlarının kullanımına ilişkin eğitim düzenledi. Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü FEDEK Etkinlik Kurulunun düzenlediği, TELPA firmasından teknik destek alınarak 30.11.2021 tarihinde gerçekleştirilen etkinliğe bölüm öğretim elemanları katıldı. Eğitim kapsamında, Gözlem Görüşme Odası ve Gözlem Görüşme Odası’nda bulunan teknik ekipmanların kullanımı hakkında Psikoloji Bölümü öğretim elemanlarına yönelik bilgilendirme yapıldı.

“Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde Psikolog Olmak” Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencilerine yönelik olarak Psikoloji Bölümü FEDEK Etkinlik Kurulu tarafından düzenlenen “Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde Psikolog Olmak” konulu söyleşi, Psikoloji Bölümü etkinlik kurulu üyesi Öğr. Gör. Aysu GÜL ŞANLİ’nin sunumuyla ve Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde görev yapmakta olan Psk. Murat KAPLAN’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Psk. Murat KAPLAN yaptığı konuşmada, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde çalışan psikologların üstlendiği görevler ve mesleki gelişimleri ile psikologların çalışma koşulları hakkında detaylı bilgiler verdi. Psk. Murat KAPLAN ayrıca kendi deneyimlerinden hareketle psikoloji bölümü öğrencilerine akademik ve mesleki tavsiyelerde bulundu. Psikoloji Bölümü öğrencilerinin yoğun katılım sağladığı söyleşide detaylı mesleki bilgilendirmelerin ardından öğrencilerin soruları yanıtlandı.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü öğrencileri bölüm mezunlarıyla bir araya geldi.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü FEDEK Etkinlik Kurulu tarafından gerçekleştirilen mezun-öğrenci buluşması etkinliğinde psikoloji bölümü mezunları ve öğrencileri bir araya geldi. Samsun Çarşı Mağazası’nda görev yapan Psk. Ozan YAZICI’nın endüstri ve örgüt psikolojisi alanındaki çalışma koşullarıyla ilgili yaptığı konuşmasıyla başlayan etkinlikte Trabzon Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak görev yapan Psk. Amine Bükre KİHTİR’in akademik yaşam, gelişim psikolojisi alanında ve araştırma görevlisi olarak çalışma koşullarıyla ilgili deneyimlerini aktardı. Şehit Muharrem Kılıç Sosyal Hizmet Merkezi’nde görev yapan Psk. Hilal AYDIN KARAGÖZ, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda psikologların çalışma koşulları, mesleki deneyimi ve kendilerini nasıl geliştirebileceklerini öğrenciler ile paylaşırken, Atakum Sağlıklı Hayat Merkezi ‘nde görev yapmakta olan Psk. Fatih YEŞİLADA ise sağlıklı hayat merkezinde psikologların çalışma koşulları, psikologların farklı kamu kurum ve kuruluşlarındaki rolünü aktardı. Pelitköy Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Psk. Bektaş ZEYTÜNLÜ, başta bipolar bozukluk olmak üzere farklı kronik tanı gruplarında yer alan danışanlarda ruhsal iyileşme ve toplum ruh sağlığı merkezlerinin psikolojik destek rolü üzerinde dururken son olarak Psk. Gümüşhane Adalet Sarayı Adli Destek Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü’nde görev yapmakta olan Psk. Havva ÇALIŞKAN’ın adliyede psikolog olmak üzerine mesleki deneyimlerini paylaştı. Psikoloji Bölümü FEDEK Etkinlik Kurulu üyeleri ve bölüm öğretim elemanlarının katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, öğrenciler psikolojinin farklı alanlarında kamu/özel sektör kurum ve kuruluşlarında psikologların mesleki gelişimleri ve çalışma koşulları hakkında kapsamlı bilgi edindi.

Bölümümüz yüksek lisans öğrencilerinden Araş. Gör. Seher KARASU, Doç. Dr. Yeliz KINDAP TEPE ve Dr. Öğretim Üyesi Hilal PEKER DURAL danışmanlığında yürütmüş olduğu "Çevresel İkilemler İçeren Tercihlerin, Çevreci Niyet ve Davranışlar İle İlişkisinin İncelenmesi” başlıklı çalışmasının sonuçlarını 26-27 Kasım 2022 tarihinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Psikoloji Bölümü ev sahipliğinde gerçekleştirilen Psikolojide Çevre ve İklim Değişikliği Çalışmaları Sempozyumunda sözel bildiri olarak sunmuştur. Öğrencimize başarılarının devamını dileriz.

Psikoloji Ana Bilim Dalı Psikoloji Tezli Yüksek Lisans mezunu öğrencimiz Öğr. Gör. Büşra Küçükeskici ‘nin bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Bozkurt Koç danışmanlığında tamamladığı “Fiziksel Şiddetin Meşrulaştırılmasının ve Toplumsal Cinsiyet Rollerine İlişkin Tutumların Evlilikte Kadına Yönelik Fiziksel Şiddetin Meşrulaştırılması Üzerindeki Rolünün İncelenmesi” başlıklı tez çalışmasından üretilen “Ontic Narratives: A Study on Gender Narrative and the Legitimation Styles of Violence Against Women” başlıklı kitap bölümü, IGI Global yayınları tarafından 2021 yılında Scopus tarafından indekslenen Handbook of Research on Narrative Interactions başlıklı kitapta yayınlanmıştı. Söz konusu kitap bölümü, IGI Global yayınevi tarafından pek çok yayın arasından başarılı bulunarak antolojiye seçilmiş ve 2022 yılında Research Anthology on Child and Domestic Abuse and Its Prevention başlıklı kitapta ikinci kez yayınlanmaya değer bulunmuştur.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Psikoloji Topluluğu, Psikologların mesleki tanımları kapsayan bir kanun ihtiyacı ve bir meslek birliği kurulması doğrultusunda düzenleyecekleri konferansta Türk Psikologlar Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Cemşafak ÇUKUR, Genel Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Aslı GÖNCÜ KÖSE ve Dr. Zeynep AKYÜZ konuk oluyor.

Etkinlik Tarihi ve Saati: 9 Mayıs Perşembe, Saat: 15.00

Etkinlik Yeri: Prof. Dr. Fevzi Köksal Konferans Salonu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Psikoloji Topluluğu, Psikologlar Günü kapsamında şiddetin farklı yönlerinin ele alınacağı bir panel düzenlemektedir.

Günlük yaşamımızda şiddet kavramı, artarak varlığını göstermeye devam etmektedir. Aile, kamu ve sosyal alanların hemen hepsinde şiddetin bir yönüyle karşılaşılmaktadır.

Bu sosyal sorundan hareketle alanında uzman konuşmacılar tarafından şiddetin farklı yönlerinin ele alınacağı "OMÜ PSİKOLOJİ GÜNÜ'ne" katılarak bilgi ve farkındalıkla donanıp bu mücadeleye ortak olabilirsiniz!

Etkinlik Tarihi: 10 Mayıs 2024 Etkinlik Saati: 10.00 - 16.00 Etkinlik Yeri: Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu (400 Kişilik)
Kayıt Formu: https://forms.gle/1cZh9gzTiRSkKv6Y9